‘Ik ben erin gerold, maar ik heb het eigenlijk altijd wel geweten.’ Edwin Kruis, founding father of Belco, vertelt hoe hij begon als ondernemer. Een scherp oog voor kansen, een ijzersterke werkmentaliteit en vooral een betrokken man die zijn klanten stuk voor stuk persoonlijk kent. Wat betekent het nou écht om ondernemer te zijn? En welk advies geeft hij starters?

Vaar je eigen koers

‘Succesvol ondernemerschap is iets wat in je hoofd zit. Hoe druk jij jouw succes uit? Ik vind dat ondernemerschap moet bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Anders ben je een dief van je eigen tijd. Focus is daarbij ontzettend belangrijk. Vaar als ondernemer écht je eigen koers. Trap niet in de goedbedoelde adviezen van iedereen op elke straathoek. En heb geduld, veel geduld. Dat is op z’n zachtst gezegd weleens lastig. Ik ben overtuigd dat jouw product door tijd en aandacht veel beter aansluit op de behoeften van je klanten.’

‘De beleving staat vooraan, voor mezelf én voor mijn klanten’

Samen software verbeteren

‘Beleving staat bovenaan, voor mezelf én voor mijn klanten. Wat missen zij in de software en wat kan anders? Onze klanten zijn betrokken, kijken kritisch, geven ideeën en helpen mee de software verder te ontwikkelen. Dat vind ik geweldig en ligt dichtbij wie ik ben. Ik wil anderen prikkelen, zodat ze de inspiratie vinden om meer te doen met hun leven. Dat zij tijd en aandacht hebben voor de dingen die zij belangrijk vinden.’

Krantenwijk

‘Vroeger zocht ik ook altijd naar een bepaalde vrijheid en autonomie. Wist je dat ik krantenbezorger was? Elk jaar rond de kerstdagen deelde ik kaartjes uit. Dan kreeg ik een kleine fooi voor het bezorgen van de krant. Als vijftienjarig jochie wilde ik wel wat extra’s verdienen. Dus vroeg ik de oudere bezorgers of ik langs de deuren mocht in hun wijk. Zij kregen 20% van de opbrengst. Nou, dan had ik een behoorlijke winst! Toen kon je al echt die ondernemersgeest zien.’

‘Ik wil anderen inspireren om de dingen te doen die zij belangrijk vinden’

Droom van een architect

‘Ik wilde altijd architect worden: ontdekken en bouwen, meer zijn dan alleen een ‘nietszeggend’ radartje. Door mijn stofallergie moest ik mijn grote droom laten varen. Of eigenlijk heb ik juist mijn droom en ICT-hobby gecombineerd. Ik kijk naar het proces van een klantenservice zoals een architect kijkt naar het ontwerp van een ruimte. Ik bouw aan software én een sterk merk. Dat is misschien minder tastbaar, maar het heeft een onschatbare waarde voor mijn klanten. En voor hen doe ik het.’

Kleine stapjes vooruit

‘Mijn advies voor starters is: probeer het eerst in het klein. Valideer je ideeën en bekijk of er ruimte voor is. Lukt dat? Dan kun je opschalen. Wees niet bang om te falen, dat is namelijk de kracht van een ondernemer. Faal, stuur bij en probeer het opnieuw. De manier waarop jouw idee in je hoofd zit is de manier om jouw doel te bereiken. Geef niet op. Als het bijdraagt en jij er energie van krijgt, dan is het al goed genoeg.’