Wie onlangs telefonisch contact heeft gehad met Belco, heeft wellicht een ‘nieuwe’ stem gehoord. Deze zwoele zware stem met sterk Fries accent en intonatie behoort tot de Benjamin van Belco: Michel Kamerling.

Michel is 17 jaar en volgt de opleiding Expert IT-systems and devices (niv. 4) aan het Friesland College in Leeuwarden. Vast onderdeel van het tweede jaar is een stage.

“Ik was al best lang op zoek naar een stageplek. Ik heb halverwege april de eerste sollicitatie de deur uit gedaan. Ik had in totaal 11 bedrijven aangeschreven in de hoop daar aan de slag te kunnen. Jammer genoeg heb ik van geen van hen een reactie gekregen”.

Via een aantal klasgenoten kwam ik bij Belco uit. Zij hadden gesolliciteerd en hadden binnen een uur reactie. Dus ik dacht: wie niet waagt, wie niet wint. Binnen een uur had ik antwoord en ik kon de volgende dag gelijk op gesprek komen.

De volgende dag had ik een erg positief gesprek met Edwin en Madelon. Het verliep zo soepel en natuurlijk dat we het zelfs hebben moeten afkappen. Omdat er nog andere gegadigden waren, zouden ze in tijdnood komen. Uiteindelijk heb ik mijn twee klasgenoten afgetroefd en kreeg ik dezelfde dag te horen dat ik kon beginnen. Ik was erg blij, want tot op heden was het zoeken naar een stageplek niet heel succesvol. Toen ik hoorde dat ik mocht beginnen, viel er een last van mijn schouders”, aldus Michel.

Wie Michel al telefonisch heeft gesproken, zal vast zijn Friese accent niet ontgaan zijn. Zijn roots liggen dan ook in hartje-Friesland: geboren in Leeuwarden, maar al zijn hele leven woonachtig in Jistrum. Op de vraag of hij ooit wilt wegtrekken uit Jistrum, is Michel heel stellig: “Ik ben weliswaar geboren in Leeuwarden, maar ik woon al mijn hele leven in Jistrum. Het liefst blijf ik hier ook mijn hele leven wonen. Je weet nooit hoe het gaat, maar het staat in ieder geval niet op de planning. Het is misschien een klein dorp, waar voor een buitenstaander weinig te beleven valt, maar voor mij is het ideaal. Hier geldt ‘ons kent ons’. Wanneer er dus wel wat te beleven valt, dan is het ook super gezellig. Even naar de lokale voetbalvereniging vind ik bijvoorbeeld erg mooi; iedereen komt dan en dan hangt er echt een hele leuke gezellige sfeer. Prachtig!”

Het blijft niet alleen bij kijken naar de lokale voetbalvereniging. Wie op de zaterdag naar de JO-19 kijkt, ziet Michel de sterren van de hemel spelen. Zijn talent en kwaliteiten zijn ook niet onopgemerkt gebleven bij de clubleiding. “Ik voetbal bij VV Jistrum in de JO-19. Voorheen was ik aanvaller, maar tegenwoordig sta ik op het middenveld. Ik mag geregeld mee met het eerste en tweede mee. Dit doe ik naast mijn eigen team. Dus ik speel regelmatig twee wedstrijden op een dag. Soms is dat wel vermoeiend, maar ik vind het geweldig”, zegt Michel trots.

Naast voetbal heeft Michel sterk uiteenlopende hobby’s: “Ik vind het heerlijk om even de buitenlucht in te gaan, hardlopen bijvoorbeeld. Ik kan hier nog meer van genieten wanneer ik aan het rondrijden ben op mijn Tomos. Het gevoel van vrijheid dat dit geeft, in combinatie met de snelheid, maakt voor mij dat ik daar echt van kan genieten”. Het weekend brengt Michel door met vrienden vaak in combinatie met een biertje.

Wanneer het weer bijvoorbeeld even niet meewerkt, vind ik het ook leuk om te gamen. Op dit moment is Medal of Honor Warfighter zijn favoriete spel: “Ik vind dit een simpel schietspel zonder allerlei flauwekul. Je kan het offline spelen, maar ik speel het eigenlijk altijd online met vrienden die ik door het spel heb ontmoet. Er zijn namelijk niet heel veel spelers. Er zijn eigenlijk zo weinig spelers, dat ik van iedereen de speelstijl wel weet. Vandaar dat ik ze ook vermorzel”.

Over Belco en zijn stage is Michel super positief: “Ik vind het helemaal top. Ik heb het helemaal naar mijn zin. Ik heb leuke collega’s en ik heb tot nu toe erg veel geleerd; bijvoorbeeld hoe ik met klanten om moet gaan. Dat vind ik enorm waardevol en daar leer ik enorm veel van. Ik ben daar super positief over. Wat wel een beetje jammer is, is dat er alleen maar met Apple gewerkt wordt”, zegt hij met een knipoog.